فرق عسل طبیعی و مصنوعی در چیست؟

مزه ی عسل طبیعی و تفاوتش با عسل تقلبی ، عسل طبیعی، علاوه بر شیرینی خاص، دارای مزه و طعم ویژه ای است که فقط در عسل طبیعی وجود دارد و عسل های مصنوعی فاقد این نوع مزه می باشند. عسل خالص و اصل به جز مزه شیرینی ، بویی مطبوع دارد که بسته به گیاه آن فرق می کند درحالیکه عسل های نامرغوب ، تقلبی ، مصنوعی و صنعتی به جز مزه شیرینی چیزی ندارند.
تشخیص عسل طبیعی از تقلبی با بو ، اگر درپوش عسل مدتی بسته باشد، هنگام باز کردن درپوش بو و رایحه مطبوع عسل طبیعی را می توانید استشمام کنید. هر نوع عسل طبیعی بویی متناسب با گل استحصال شده از آن دارد. عسلی که بوی خاصی ندارد کمی مشکوک به تقلبی است.
سفتی و غلظت عسل طبیعی و تشخیصش از تقلبی ، عسل طبیعی به سرعت در دهان آب می شود و پس از مصرف ایجاد انرژی می کند، در حالی که عسل غیرطبیعی طعم آبنبات می دهد.
آب یک راه ساده برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی ، عسل را در آب سرد بریزید خواهید دید که عسل طبیعی کاملا حالت چسبندگی خود را حفظ می کند و خیلی سخت و دیر در آب سرد حل می شود اما عسل تقلبی سریع در آب حل می شود.
یک راه دیگر برای تشخیص عسل طبیع از تقلبی اینگونه است که اگر عسل را داخل لیوان محتوی آب بریزید، چنانچه به صورت عمودی وارد لیوان پر از آب شده و در ته آن جمع شود و به سرعت حل نگردد، عسل مطلوبی است، ولی اگر عسل هنگام ریختن، در آب حل شود، از مطلوبیت و خلوص کمتری برخوردار است.
رنگ عسل ، رنگ عسل زرد طلایی،زرد متمایل به قهوه ای،زرد متمایل سبز، زرد روشن می باشد. اغلب عسل هایی که رنگشان تیره تر است از لحاظ معدنی غنی تر هستند.



پیشینه ی عسل

مطالعات و بررسی دانشمندان زیست شناسی نشان می دهد که حدودا 150 میلیون سال پیش موجودات ریزی به نام زنبور عسل در جهان زندگی می کردند. تاریخچه عسل در ایران سابقه دیرینه ای داشته است . در دوران گذشته یکی از حرفه های اصیل وقدیمی ایرانی هاست که در دوران هخامنشیان نگهداری از زنبوران عسل در ایران رواج داشته چون مردم به جای شکر از عسل استفاده می کردند. اما امروزه قند وشکر جای عسل را گرفته است. و ایران هم همانند کشور های دیگر در چند قرن اخیر منابع خود را از کشت نیشکر و چغندر قند تهیه می شود. اما نکته قابل توجه این است که اولین باردشنه ای منقش به تصویر زنبور عسل در لرستان کشف شده است که مربوط به 1200 سال قبل از میلاد است.



ویژگی عسل

ویژگی های عسل عسل تنها ماده طبیعی است که فاسد و خراب نمی شود. عسل به دلیل دارا نبودن آب، شرط دوری از رطوبت در مدت زمان طولانی فاسد نمی شود. عسل زمانی ارزش غذایی خود را از دست می دهد که بیش از 60 درجه حرارت ببیند.
منبع : عسل آراماس